arkoydeas_01.jpg

Το βιβλίο του, «Παράφορο Πάθος», παρουσιάζει απόψε, στις 8 το βράδυ, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, στην Εθνικής Αμύνης, ο συγγραφέας Κώστας Αρκουδέας.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αλεξάνδρα Μπακονίκα και Κούλα Αδαλόγλου. Συντονίζει ο Στέλιος Λουκάς.

Μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 για το βιβλίο του, ο συγγραφέας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ερωτική ιστορία που φέρνει στην επιφάνεια το σκοτεινό υποσυνείδητο που κρύβουμε όλοι μας.

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία του Πέτρου και της Άννας, δυο εραστών, που έζησαν το παράφορο πάθος τη δεκαετία του 80 και συναντώνται, εκ νέου, 15 χρόνια μετά, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στην παράσταση Βάκχες του Ευριπίδη. Το θέατρο αδειάζει, σιγά – σιγά, από θεατές και οι δυο εραστές μένουν μόνοι, στις κερκίδες. Θα ξαναζωντανέψει το πάθος; Ή, ένας και μόνον άνθρωπος, θα φέρει στην επιφάνεια τα κατάβαθα της ψυχής τους;

Μιλώντας για την ερωτική λογοτεχνία, στο Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο συγγραφέας τόνισε ότι “αυτό που βρίσκεται σε άνθηση αυτήν την εποχή, είναι η επιδερμική αισθηματική λογοτεχνία, που κινείται στα όρια του πορνογραφήματος”. Στη δε ερώτηση πού σταματά η τέχνη και πού αρχίζει το πορνογράφημα, εξήγησε: “Αν διεισδύει, ένα τολμηρό βιβλίο, στα φύλλα του ανθρώπινου ψυχισμού, τότε, είναι αποδεκτό από εμένα και θεωρώ ότι δεν αποτελεί πορνογράφημα”.

Όσο για το αν ο Πέτρος κι η Άννα, οι δυο εραστές του βιβλίου “Παράφορο Πάθος” του Κώστα Αρκουδέα θα οδηγηθούν στη λύτρωση ή την καταστροφή, η απάντηση θα δοθεί σε μιάμιση ώρα, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.