Με μειωμένο εισιτήριο θα μετακινούνται, πλέον, με τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης της χώρας.


Η μετακίνηση  εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για, συνολικά, 14.606 σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ και ΣΕΚ σε όλη τη χώρα, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα.

Επίσης, με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού, δόθηκε τελικά λύση και στο πρόβλημα με τις υποτροφίες των σπουδαστών των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) που εκκρεμούσε εδώ και καιρό και εξασφαλίστηκαν κονδύλια ύψους 711.750 χιλιάδων ευρώ για τις περίπου χίλιες υποτροφίες σπουδαστών που φοίτησαν σε Δ. Ι.Ε.Κ το 2011 καθώς και για κάποιες που εκκρεμούσαν από το 2010.

«Με αυτές τις ενέργειες ενισχύουμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Αυτή είναι η εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Να ενισχύουμε ολοένα και περισσότερο τη δημόσια δωρεάν παιδεία, την εποχή μάλιστα που η χώρα μας μαστίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας, θυμίζοντας ότι η φοίτηση σε ΙΕΚ και ΣΕΚ γίνεται δωρεών και, πλέον, σε περισσότερες ειδικότητες.