Ջǭ2Ǡnjő`Бσс̌TɊٍ ć˙Ӆٍ ԇӠʕ…эǓǓ(ICON PRESS /ˉJϓ ÉM͇ө

Αρχηγική εμφάνιση πραγματοποίησε, στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

 

Σε εκδήλωση του κόμματος, ο βουλευτής ήταν ο κύριος ομιλητής. Κι ενώ στο Διαδίκτυο αναπαράχθηκε δήλωσή του για το πού βρήκε τα χρήματα για την αποφυλάκισή του (είπε πως ήταν το εφάπαξ του πατέρα του), αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον ήταν η όλη παρουσία του.

Έγινε δεκτός με θερμή υποδοχή κι όλα έδειχναν πως θα είναι αυτός ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας της Χρυσής Αυγής, να επανέλθει στην πολιτική σκηνή –κάτι που, ήδη, έχει αρχίσει, αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόμμα δεν έχασε ποτέ την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και επανέρχεται και στα ποσοστά πάνω από το 10%.

Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των στελεχών της Χ.Α. στη Θεσσαλονίκη, κύριο θέμα ήταν το πώς το κόμμα θα αποτινάξει το ναζιστικό χαρακτήρα. Φαίνεται πως, τα τάγματα εφόδου θα κάνουν καιρό να επανεμφανιστούν στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ γίνεται κάθε προσπάθεια (ήταν φανερό και από την ομιλία Κασιδιάρη) να αναδειχθεί ο εθνικισμός και να αποταχθεί ο φιλοναζισμός.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε πολύ μεταξύ των στελεχών ήταν η τύχη του Νίκου Μιχαλολιάκου. Όλα δείχνουν πως η τύχη του θα εξαρτηθεί από την… Ευρώπη. Και το θέμα της αποφυλάκισής του, αλλά και το πολιτικό του μέλλον. Και ο νοών, νοήττω.

Γ.Π.