maria_agorapolisia_tsigganoi_20131020_01.jpg

Οκτώ περιπτώσεις ανήλικων, που έχουν κριθεί ύποπτες και δεν αποκλείεται να είναι παιδιά που έχουν πέσει θύματα αρπαγής, μελετά η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης!

 

Οι φάκελοι βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Σύρμως Κακαλή. Μάλιστα, για τον έναν από αυτούς, ήδη ασκήθηκαν διώξεις κατά ζευγαριού ρομά οι οποίοι προφυλακίστηκαν για αρπαγή ανηλίκου (είναι κακούργημα).

Το ζευγάρι δήλωνε πως μια 4χρονη ήταν κόρη του, όμως, τις υποψίες της εισαγγελέως κίνησε το γεγονός ότι το κοριτσάκι είχε δηλωθεί μόλις έξι μήνες μετά τη γέννηση του άλλου παιδιού του ζευγαριού! Καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, ζητήθηκε να γίνει τεστ DNA και προέκυψε πως η 4χρονη δεν είναι παιδί του ζευγαριού των ρομά.

Στον ανακριτή, το ζευγάρι υποστήριξε πως μια Βουλγάρα ρομ, τους έδωσε το παιδί επειδή δεν μπορούσε να το αναθρέψει. Μετά την απολογία τους, προφυλακίστηκαν.

Η 4χρονη ήδη βρίσκεται στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και τυγχάνει της περίθαλψης παιδοψυχολόγων.

Όμως και οι υπόλοιπες επτά περιπτώσεις που βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέως, θεωρούνται ύποπτες και, σύμφωνα με πληροφορίες –και γι αυτές- έχει ζητηθεί τεστ DNA.