neo_irakleio_epithesi_xrisi_avgi_20131101_01

Τρία νέα παιδιά είναι τα θύματα της επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

 

Νεκροί είναι ο Μανώλης Καπελώνης κι ο Γιώργος Φουντούλης. Βαριά τραυματισμένος (δίνει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή) είναι ο Αλέξανδρος Γέροντας, 29 χρόνων, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Ήδη, από τον τραυματία, έχει αφαιρεθεί μία σφαίρα από τον σπλήνα.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στην εκτέλεση χρησιμοποιήθηκε ένα αυτόματο όπλο, με το οποίο τα θύματα πυροβολήθηκαν σχεδόν εξ επαφής. Μάλιστα, στη συνέχεια ο ένας από τους δράστες (αυτός που πυροβόλησε με το όπλο) έδωσε και την χαριστική βολή στους δύο από τους νεαρούς, πυροβολώντας τους στο κεφάλι…

Έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο υπάρχει πολύς κόσμος. Πάντως, τα γραφεία έχουν αποκλειστεί και, αυτήν την ώρα, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με λευκές ειδικές στολές, σαρώνουν το χώρο για τον εντοπισμό κάποιου ίχνους που θα οδηγήσει στους δράστες.

Η αντιτρομοκρατική κάνει λόγο για κάλυκες των 9 χιλιοστών, κάτι που καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι στην εκτέλεση χρησιμοποιήθηκαν Καλάζνικοφ. Ήδη έχουν βρεθεί 19 κάλυκες στο σημείο της επίθεσης. Όλα δείχνουν ότι στην επίθεση μάλλον χρησιμοποιήθηκαν MP5.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δυο μοτοσικλέτες ίδιου τύπου, σαν αυτήν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Η μία είναι κλεμμένη και βρέθηκε τρία στενά πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης. Η δεύτερη βρέθηκε πάρα πολύ μακριά από το σημείο της εκτέλεσης.