orfanos_01.jpg

«Κανένας βουλευτής δε θέλει να βάλει σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική συνοχή, αλλά όλοι μας είμαστε υπέρ της κοινωνικής συνοχής».

Με τα λόγια αυτά σχολίασε τις κινήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κατά του νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Ορφανός. Ο κ. Ορφανός, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, προέβλεψε ότι «θα υπάρξουν κι άλλες παρεμβάσεις βουλευτών».

Για τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι «μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια». Όσον αφορά την σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό, είπε ότι «ήταν αναμενόμενη. Δεν μπορεί μια αξιωματική αντιπολίτευση, που θέλει να γίνει κυβέρνηση, να δέχεται αυτά που κάνει η νυν κυβέρνηση. Είναι η πεπατημένη που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Για την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο πρωθυπουργός προτιμά τις τηλεοπτικές εμφανίσεις από την παρουσία στη Βουλή, επισήμανε ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στους 15 μήνες που είναι πρωθυπουργός. «Δεν μπορεί ο κ Τσίπρας να τρέχει δεξιά κι αριστερά κι ο πρωθυπουργός να μην έχει το δικαίωμα να δώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη», είπε.

Όσον αφορά την επιβολή νέων μέτρων, είπε ότι «κανείς δεν πρέπει να υποκρίνεται ότι αιφνιδιάζεται. Από το Φεβρουάριο του 2012, η συμφωνία προβλέπει μέτρα που θα εφαρμοστούν το ’15 και το ‘16».