newspaper_01.jpg

Πλουραλισμός στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Κάθε εφημερίδα έχει, ουσιαστικά, το δικό της θέμα. Από τα… απόνερα της Βουλής, ως τις προσλήψεις 27.948 μέσω ΟΑΕΔ. Αναλυτικά:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρικυμία Αδωνη
Η εφημερίδα γράφει ότι "το πρωί ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ, το απόγευμα προανήγγειλε ότι θα φύγουν όσοι περισσεύουν".
ΕΘΝΟΣ: Νόμιμα τα αυθαίρετα με αντιπαροχή
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον γόρδιο δεσμό των αυθαιρέτων επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση με τρόπο αποτελεσματικό. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα με αντιπαροχή στην υπό σύσταση Τράπεζα Γης. Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το νομοσχέδιο. Θα κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου. Πάγιο στόχο αποτελεί η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γερόντισσα: «Θα μπούνε μέσα στη Βουλή... όλοι οι πεινασμένοι»!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλά... πολλά... πάρα πολλά είναι πια αυτά τα Θεϊκά σημάδια που μας έρχονται από εκεί ψηλά για όσα είναι να γίνουνε το επόμενο χρονικό διάστημα!!! Και σε Ελλάδα, και σε εξωτερικό γενικά... Μιλάνε και... λαλάνε οι Γέροντές μας, αλλά... ποιός τους ακούει, ρε;;;".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα προσόντα «διαβατήριο» για τις 27.948 προσλήψεις
Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τη νέα προκήρυξη για 27.948 θέσεις μέσω της κοινωφελούς εργασίας. Η προκήρυξη έχει λάβει το «πράσινο φως» από το ΑΣΕΠ και το μόνο που μένει είναι η δημοσίευσή της".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ενιαίο ταμείο με σύνταξη ντροπής
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκ βάθρων αλλαγές στο Ασφαλιστικό σχεδιάζει η κυβέρνηση με τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, με «κορμό» το ΙΚΑ, στο οποίο θα συγχωνευθούν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και θα συνδυαστούν με τις αλλαγές που έχουν προβλεφθεί στο νόμο Λοβέρδου για το διαχωρισμό της κύριας, που πληρώνει το κράτος, και της αναλογικής σύνταξης, που είναι αποτέλεσμα των εισφορών".
ΕΣΤΙΑ: «Τσιπρανοησίες» και σοφιστείες"
Η εφημερίδα υπογραμμίζει "το τί ανοησίες ακούσθηκαν στην Βουλή κατά την τριήμερα συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιγράφεται. Κυρίως από βουλευτές του κόμματος που κατέθεσε την πρόταση και του αρχηγού του".
Η ΑΥΓΗ: Υπό διαρκή μομφή!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σημάδια παράλυσης στην κυβέρνηση υπό τον φόβο καταψήφισης νομοσχεδίων και νέων μέτρων αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης! Αφνίδια διακοπή των συζητήσεων με την τρόικα μετα τη σημερινή συνάντηση με Στουρνάρα, με όλα τα θέματα ανοιχτά: «προαπαιτούμενα» και δημοσιονομικό κενό".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΠΑΣΟΚ. Ο αδύναμος κρίκος...
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποδυναμωμένο βγήκε το ΠΑΣΟΚ από ακόμη μία ψηφοφορία, πιστοποιώντας ότι αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης που θα τη βάλει σε νέες περιπέτειες. Πριν από τις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες και διαπραγματεύσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αφού σχεδόν το ένα τρίτο της ισχνής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του έχει διαφοροποιηθεί τους τελευταίες δεκαπέντε μήνες".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κίνδυνος εμπλοκής με τρόικα
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δύο συναντήσεις θα έχει σήμερα το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα, από το αποτέλεσμα των οποίων θα κριθεί εάν θα διατηρηθούν οι λίγες πλέον ελπίδες να βρεθεί συμβιβασμός για το δημοσιονομικό κενό του 2014 πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού στις 21 Νοεμβρίου".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Ζεστό χρήμα για χρηματοδότηση έργων".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπεγράφησαν οι δανειακές συμβάσεις, μεταξύ ΕΤΕπ, Δημοσίου και εμπορικών τραπεζών, συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με εκφοβισμό και αυταπάτες συμβάλλουν στη σταθερότητα του συστήματος
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δικομματισμός και διπολισμός είναι όταν δύο κόμματα ή δύο μπλοκ κομμάτων, χωρίς διαφορετική στρατηγική, στριμώχνουν το λαό τρομοκρατώντας τον και σπέρνοντας αυταπάτες".
ΤΑ ΝΕΑ: Στο έλεος των δύο πρυτάνεων
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όμηροι της αδράνειας των πρυτάνεων Πελεγρίνη και Σιμόπουλου παραμένουν το Καποδιστριακό και το ΕΜΠ, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι προκήρυξαν και νέα απεργία".
Kontranews: Πρόταση-βόμβα Σόιμπλε. Θα κουρέψουν 20%-30% τις καταθέσεις μας στις τράπεζες
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα λαμόγια οι ξένοι θέλουν να μας πάρουν και τα σπίτια μας και τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες για να μας καταντήσουν ζητιάνους ή να μας εξαναγκάσουν να πάρουμε... τ' άρματα, όπως στην κατοχή και να βγούμε στα βουνά για να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας, τον κόπο μας και το μόχθο μας".
NEWSBOMB: Τρεις κορυφαίες τραγουδίστριες σε κύκλωμα μαστρωπείας"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε στενό κλοιό παρακολούθησης από τις ελληνικές διωκτικές αρχές αλλά και από την Interpol βρίσκονται τρεις πασίγνωστες ελληνίδες τραγουδίστριες που στο παρελθόν ενεπλάκησαν με το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βάζει φρένο στις απολύσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ξεκινούν τα έργα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άνοιξε ο δρόμος για την επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων που είχαν «παγώσει» από το 2010. Θα δημιουργηθούν άμεσα 20.000 νέες θέσεις εργασίας".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εμποροι σε 47 περιφέρειες δήλωσαν «όχι» στις Κυριακές
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μόλις δύο ανέρχεται ο αριθμός των αντιπεριφερειαρχών που συμφώνησαν με το υπ. Ανάπτυξης για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα. Μία εργάσιμη ημέρα μετά την παρέλευση της προθεσμίας που παρείχε στους αντιπεριφερειάρχες ο ν. 4177/2013 για να αποφασίσουν πόσες Κυριακές του έτους θα είναι ανοικτά τα καταστήματα, από την έρευνα της «Ν» επί 49 περιφερειακών ενοτήτων προέκυψε ότι υπέρ της κατάργησης τάχθηκαν μόνο οι αντιπεριφερειάρχες Αν. Αττικής και Ευρυτανίας".