vouli.jpg

Με την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα κορυφώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.
Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας αναμένεται να ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί.
Υπέρ της πρότασης της αξιωματικής αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. «Παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, όπως διευκρίνισαν οι ίδιοι στις ομιλίες τους στη Βουλή.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και το ΚΚΕ, ότι βουλευτές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής προπηλακίστηκαν από τα ΜΑΤ.
Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των τριών κομμάτων Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νότης Μαριάς και Θανάσης Παφίλης ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει από την ΕΡΤ τα ΜΑΤ και να ενημερώσουν τη Βουλή τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτηπου διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν προπηλακιστεί βουλευτές έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
«Αυτό που επιχειρήθηκε ήταν βίαιη εισβολή βουλευτών μαζί με μια ομάδα εργαζομένων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψουμε επανακατάληψη της ΕΡΤ. Είναι δημόσια περιουσία», υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης.
Λίγο αργότερα το λόγο πήρε και ο επικεφαλης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας το συγκεκριμένο περιστατικό τονίζοντας ότι πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης που τορπιλίζει τη δημοκρατία.
Είχε προηγηθεί νωρίτερα αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, με αιχμή την αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ. Κατά την ομιλία του ο κ. Καψής κατηγόρησε συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «παγιδευμένος στη ρητορεία του» και ότι «μποϊκοτάρει τη Δημόσια Τηλεόραση», ενώ ο κ. Λαφαζάνης καταλόγισε από την πλευρά του στον κ. Καψή ότι από «υπουργός του ‘μαύρου’ έγινε υπουργός των ΜΑΤ».
Αντιδράσεις όμως προκάλεσαν και οι προτροπές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλη, προς την κυβέρνηση «να φτιάξει τις φυλακές γιατί θα τις χρειαστεί».
«Δεν περίμενα ποτέ ότι για τις ιδεολογικές μου απόψεις θα βρισκόμουν στη φυλακή», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος, ενώ η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή έκανε λόγο για προσπάθεια «μπαχαλοποίησης» της πολιτικής ζωής από τον ΣΥΡΙΖΑ.