koinoniko_tsirko_01.jpg

Δυο γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ο πεζόδρομος της Ικτίνου και η Πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη, θα ζωντανέψουν σήμερα κι αύριο, με παραστάσεις και εργαστήρια τσίρκου για μικρούς και μεγάλους.

Η πρωτοβουλία «Σχεδία στην Πόλη» οργανώνει εκεί Κοινωνικό Τσίρκο κι εντάσσει τις εκδηλώσεις σε αυτές της Θεσσαλονίκης «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Οι παραστάσεις Κοινωνικού Τσίρκου περιλαμβάνουν ζογκλερική, ακροβατικά, κλόουν και οι νέοι καλλιτέχνες επιλέγουν θέματα που «μιλούν» για τη φιλία, τη συνεργασία και την αποδοχή με έναν τρόπο βασισμένο στο χιούμορ.

Θα γίνουν, επίσης, εργαστήρια, όπου το κοινό μπορεί να πειραματιστεί, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών στη ζογκλερική, τα ξυλοπόδαρα και το μακιγιάζ προσώπου.

Στα εργαστήρια των εκδηλώσεων πρόκειται να συμμετάσχουν και έφηβοι Ρομά σε μια προσπάθεια να βγουν από τη γειτονιά τους και να έχουν ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης.

Η εθελοντική ομάδα νέων παιδαγωγών, εμψυχωτών και καλλιτεχνών «Σχεδία στην πόλη» δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Στόχος της είναι, μέσα από τις τέχνες και το παιχνίδι, να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα σε κοινωνικά ζητήματα.

Tο πρόγραμμα των δράσεων:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, 17:00-20:00, πλατεία Τερψιθέας

Σάββατο 2 Νοεμβρίου, 11:00-14:00, πεζόδρομος Ικτίνου (μπροστά από τα σχολεία)

Πληροφορίες: www.thessaloniki 2014.gr, www.sxediastinpoli.gr