newspapers.jpg

Οικονομικά είναι, στην πλειοψηφία τους, τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η τρόικα και οι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ κυριαρχούν.

 

Δείτε αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΟΑΕΔ: Δίνουν τις θέσεις σε ξένους

Η εφημερίδα γράφει ότι "θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ δίνονται σε ξένους, τη στιγμή που η ανεργία στην Ελλάδα έχει φθάσει στο 1.500.000 άτομα, ενώ όσον αφορά τους νέους, άνεργος είναι ένας στους δύο".

ΕΘΝΟΣ: Οι 28.000 θέσεις εργασίας με 5μηνες συμβάσεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τελική φάση επεξεργασίας από το ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη για τους άνεργους πτυχιούχους και αποφοίτους λυκείου. Οι προσλήψεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια. Καλύπτονται ανάγκες δήμων, δικαστηρίων, Ταμείων, μητροπόλεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φωτογράφισε τον... Χριστό και την Παναγία!

Η εφημερίδα επισημαίνει "Κι άλλο «σημείο» στον ουρανό; Δεν είναι διόλου λίγοι όσοι πιστεύουν ότι όλα αυτά τα «σημεία» στον ουρανό δεν είναι παρά προμηνύματα για κάτι το πολύ μεγάλο που έπεται να συμβεί στον κόσμο!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ολη η λίστα με τις 27.948 προσλήψεις

Η εφημερίδα γράφει "τι προβλέπει η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την απασχόληση ανέργων με 5μηνες συμβάσεις σε ΟΤΑ, Μητροπόλεις, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και Δικαιοσύνη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αυτόματος ΣΔΟΕ στις καταθέσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άμεση πρόσβαση σε εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς ευελπιστεί να έχει εντός του μηνός το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με στόχο, λέει, τον άμεσο εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος".

ΕΣΤΙΑ: Σήμερα εκτάκτως περισσότερη ενυπόγραφη αρθρογραφία

Η εφημερίδα γράφει "Βαλλόμενη κυβέρνηση. Εχουμε κρίση!. Τα πολιτικά άκρα".

Η ΑΥΓΗ: «Μονόδρομος» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Η εφημερίδα σημειώνει "«Θα τα βρούμε» με την τρόικα, δήλωσε αργά το βράδυ ο Αντ. Σαμαράς προαναγγέλλοντας νέα, περαν των «προαπαιτούμενων», σκληρά μέτρα. Δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα που θα αφορούν μισθούς και συντάξεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει πως «θα ληφθούν "διαρθρωτικά"»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ξαναβάζουν χέρι στις συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα χειρότερα πρέπει να αναμένουν σήμερα οι συνταξιούχοι από την απογευματινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα. Οι δανειστές μας αξιώνουν να εξοικονομηθούν 2,1 δισ. ευρώ και τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση δεν αποτελούν λύσεις τις οποίες μπορεί να αποδεχθεί η τρόικα. Ετσι η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να συμβιβαστεί με μεσοσταθμική μείωση στις συντάξεις στο 5%".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:  Στη διαπραγμάτευση με όπλο τα έσοδα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με όπλο την πολύ καλή πορεία των εσόδων του Οκτωβρίου υποδέχεται η κυβέρνηση την τρόικα στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα. Οπως αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η ελληνική πλευρά θα υποστηρίξει ότι τα στοιχεία των τελευταίων μηνών και ειδικά του Οκτωβρίου καταδεικνύουν πως τα έσοδα ανακάμπτουν με ταχύτερο ρυθμό απ΄ό,τι είχε εκτιμηθεί".

Ο ΛΟΓΟΣ: Μεγαλώνει την τρύπα η τρόικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παραμονές της διαπραγμάτευσης δημοσιονομικό κενό ύψους 2,9 δις ευρώ βλέπει η τρόικα, που φαίνεται να έρχεται με άγριες διαθέσεις στην Αθήνα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αύριο απεργούμε. Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Η εφημερίδα αναφέρει "ενιαία οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι άνεργοι, στη μάχη για την αποτροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφιστεί και των άλλων που σχεδιάζουν".

ΤΑ ΝΕΑ: Μπλόκο του ΙΚΑ σε 200.000 επιχειρήσεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φρένο στην πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών μόνο στα χαρτιά επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας με δέσμη μέτρων που θα μπλοκάρουν την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας στους εργοδότες που δεν καταβάλλουν εισφορές. Το μέτρο αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις, οι οποίες θα κληθούν είτε να εξοφλήσουν είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους".

Kontranews: Θέλουν 70 δισ για τόκους σε 4 χρόνια
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μας ξεπάτωσαν στους φόρους, μας φάγανε τους μισθούς, μας λήστεψαν τις συντάξεις, οι μισοί Ελληνες έχουν μείνει άνεργοι, τα μισά μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο, πάνε τώρα να μας φάνε τα σπίτια και τα χωράφια".
NEWSBOMB: Σκοτώνουν τη Δημόσια Υγεία μακριά από την Αθήνα

Η εφημερίδα γράφει ότι "η έναρξη ενός σχεδίου για την εκχώρηση των δομών δημόσιας υγείας στην περιφέρεια, σε ιδιώτες, βρίσκεται σε εξέλιξη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μάχη» με την τρόικα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεκινούν σήμερα και επισήμως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα, για μια σειρά ζητημάτων, όπως ο προϋπολογισμός, οι αμυντικές βιομηχανίες και το κομβικό θέμα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει το χρονικό περιθώριο που θέτουν οι δανειστές προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Συνεχίζουν να εμφανίζονται νέα σενάρια για το ύψος του δημοσινομικού κενού".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο «κόκκινο» της Εφορίας πάνω από 500.000 εταιρείες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αδιέξοδο βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, καθώς κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, με αποτέλεσμα να έχει «στεγνώσει» η αγορά από ρευστό και τα λουκέτα να πέφτουν «βροχή»".


Από το  ΑΜΠΕ