eyath_20130502_01.jpg

Επαναφέρει, με ερώτησή της στη Βουλή, η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη, το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να ακυρώσουν το σχετικό σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ και έτσι η χώρα μας να συμβαδίσει με τις τελευταίες κατευθύνσεις της Ευρώπης και τη βούληση των πολιτών της, των τοπικών της αρχών και εν τέλει και του Ανώτατου δικαστικού της οργάνου, του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπως υπογραμμίζει στο κείμενο της ερώτησής της.

Η βουλευτής υπογραμμίζει την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας να καταθέσει ως το τέλος του Νοέμβρη πρόταση προς το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημοτικοποίηση της ΕΥΑΘ και την αξιοποίηση των αντίστοιχων εμπειριών μεγάλων δήμων του εξωτερικού.

Η κ. Ξηροτύρη επισημαίνει πως υπάρχει προς καθαρογραφή απόφαση του ΣτΕ, με την οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η ιδιωτικοποίηση δημόσιου αγαθού, όπως είναι το νερό, και ζητείται μάλιστα να ακυρωθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ των μετοχών που κατείχε το Δημόσιο στις ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.