BOYTARIS SYN TYPOY SKOYPIDIA 301210 02.png

Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα ΄χουν πληρωθεί οι προμηθευτές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αρβανίτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που αφορούσε τον προϋπολογισμό του δήμου και προηγήθηκε της συνεδρίασης του δημοτικού συμβηουλίου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε, ακόμη, ότι ήρθη η δέσμευση του 50% των λογαριασμών του δήμου και , το Δεκέμβριο, θα κατατεθεί η τελευταία δόση του χρέους από την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου.

Για τον προϋπολογισμό του δήμου ανακοίνωσε πως, παρά τις περικοπές, επιτεύχθηκε μείωση της τάξης του -5% στα δημοτικά τέλη. Δεν απέκλεισε, δε, κόντρα με το αρμόδιο υπουργείο, αν απομακρυνθούν, από τους δήμους, 5.000 υπάλληλοι, κάτι που θα σημαίνει τεράστιες δυσκολίες στη λειτουργία των δήμων, όπως πρόσθεσε.

Για το θέμα των 601 υπαλλήλων της καθαριότητας, που δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, είπε πως δεν απομακρύνθηκαν και στην ερώτηση αν ο δήμος θα καταθέσει έφεση, είπε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τους υπαλλήλους. Πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να στηρίξει τους εργαζόμενους, δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.