plateia_dioikitiriou_02.jpg

Μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων για την πόλη, υπέγραψε, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στρ. Σιμόπουλου, ο δήμος Θεσσαλονίκης με την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου, την αναβάθμιση της περιοχής Ευαγγελίστριας αλλά και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων υπογειοποίησης της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, στο ύψος του νέου δημαρχιακού μεγάρου.

Ειδικά για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος υπέγραψε την χορήγηση κονδυλίου ύψους 300.000 ευρώ(την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013), για τη χρηματοδότηση μελέτης κατασκευής της πλατείας Διοικητηρίου, που αποτελεί και το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

plateia_dioikitiriou_01.jpg

Ακόμη, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων στηρίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως το συγκεκριμένο μνημόνιο και κατέληξε: «Η πολιτική διεξάγεται με συγκρούσεις αλλά διεξάγεται και με συναινέσεις. Μια τέτοια συναίνεση απολαμβάνουμε σήμερα με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την “Εγνατία Οδό Α.Ε.”».