karaoglou_dold_voss_20131122_01.JPG

Τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη Μακεδονία και τη Θράκη, την αντιμετώπισή της και τις προοπτικές, συζήτησαν, σε συνάντηση που είχαν σήμερα, ο πρέσβης της

Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Βολφ-γκανγκ Νολντ, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Ίνγκο Φον Βοζ και ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου ενημέρωσε τον κ. Ντολντ για τα περισσότερα από τα 160 επενδυτικά σχέδια, ύψους άνω των 850 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν κατατεθεί από υποψήφιους επενδυτές στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, γεγονός που, όπως επισήμανε, αποτελεί απόδειξη της εδραίωσης της σταθερότητας στην περιοχή και της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρέσβης αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση. Τόνισε επίσης τη στρατηγική σημασία της Μακεδονίας και της Θράκης για την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η Β. Ελλάδα εκπέμπει μια ιδιαίτερη δυναμική, η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναστροφή του κλίματος και στην προοπτική ανάπτυξης όλης της χώρας.