apth_ktiniatriki_01.jpg

Σύσκεψη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για να αντιμετωπιστούν τα πάρτι που οργανώνει ο καθένας στην πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης και για τα κρούσματα κλοπών και άλλων περιπτώσεων εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Δικαστικό Μέγαρο.

 

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής και συμμετείχαν εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του… ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ΑΠΘ εκπροσώπησαν ο αντιπρύτανής του Γιάννης Παντής και ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Γεώργιος Δέλλιος, οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για το φαινόμενο των αυθαίρετων πάρτι. Όπως είπαν, το Πανεπιστήμιο προσπάθησε, με διάφορους τρόπους, να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, χωρίς, όμως, αποτελέσματα.

Ανέφεραν την περίπτωση πάρτι που επρόκειτο να γίνει στο χώρο του φουαγιέ της Νομικής. Σε μπλόκο κλιμακίου του ΣΔΟΕ, του οποίου ζητήθηκε η συνδρομή σε αυτήν την περίπτωση, εντοπίστηκε φορτηγό το οποίο μετέφερε ποτά στην παραπάνω Σχολή, για τα οποία δεν υπήρχε ούτε ένα παραστατικό.

Ανάλογες επεμβάσεις δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και το επόμενο διάστημα.

Όπως είπαν, επιτήδειοι, στο όνομα φοιτητικών παρατάξεων, αποκομίζουν  αφορολόγητα κέρδη, αφού όλα τα εμπορεύματα (ποτά, τρόφιμα) διακινούνται χωρίς παραστατικά.

Σε ό,τι αφορά την μικροεγκληματικότητα (ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο) που απασχολεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι μετέχοντες στη σύσκεψη φέρονται να επισήμαναν την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Πανεπιστημίου και των διωκτικών αρχών.