Άρχισε, σήμερα, στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η δίκη τριών ανδρών που κατηγορούνται για τον θάνατο δύο πελατών ξενοδοχείου στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δηλητηριάστηκαν, το 2009, εισπνέοντας

μονοξείδιο του άνθρακα έπειτα από διαρροή που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις θέρμανσης της επιχείρησης. 

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου κι ένας πραγματογνώμονας, ενώ δια πληρεξούσιου δικηγόρου δικάζεται ένας εργολάβος.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και της κατασκευής αυθαιρέτου. Οι δύο θάνατοι, ενός 28χρονου κι ενός 27χρονου, σημειώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών, αντιστοίχως, στις 4 και 5 Νοεμβρίου του 2009, σε δύο ξεχωριστά δωμάτια και ορόφους του ξενοδοχείου.

Ο κατηγορούμενος πραγματογνώμονας φέρεται ότι δεν εντόπισε το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις θέρμανσης του ξενοδοχείου, όταν κλήθηκε να ερευνήσει τα αίτια θανάτου του πρώτου νεκρού ενοίκου του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία μέρα αργότερα ο δεύτερος θάνατος.
Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων.