med_exam_1.jpg

Απάτη ήταν το δερματολογικό κέντρο το οποίο υπόσχονταν λύση σε όλες τις δερματικές ασθένειες –και μάλιστα με έκτπωση… 90%!

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος έντεκα ατόμων, ηλικίας 23 έως 60 ετών για τα εγκληματική οργάνωση, απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση», πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη άσκηση επαγγέλματος.

Τα μέλη του κυκλώματος, από τις αρχές του 2012, άνοιγαν… ιατρικά δερματολογικά κέντρα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Εμφανίζονταν ως δερματολόγοι και αισθητικοί και, μέσω Ιστοσελίδων, διαφήμιζαν έκπτωση ως και 90% στις υπηρεσίες τους. Υπόσχονταν, δε, λύση σε κάθε δερματικό πρόβλημα.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν 59 Θεσσαλονικείς -57 άνδρες και δύο γυναίκες. Τους πήραν περίπου 55.000 ευρώ.

Ως εγκέφαλοι του κυκλώματος φέρονται μια 60χρονη και η 29χρονη κόρη της, η οποία εμφανιζόταν ως δερματολόγος. Έκλειναν συμφωνίες, είτε με ιδιώτες είτε με εταιρίες, έπαιρναν προκαταβολές κι έκλειναν ραντεβού για συνεδρίες. Προσπαθούσαν να αναβάλουν συνεχώς τις συνεδρίες, έως ότου να αλλάξουν έδρα στην επιχείρηση και, όταν δεν τα κατάφερναν, δέχονταν στα υποτιθέμενα ιατρεία τους πελάτες κι έδιναν ακόμη και ιατρικές συμβουλές!

Μάλιστα, σε κάποιους από τους πελάτες, προκλήθηκαν ακόμη και δερματικοί ερεθισμοί από τις υποτιθέμενες θεραπείες!

Οι απατεώνες προσπαθούσαν να φορτώνουν με ανύπαρκτα ιατρικά προγράμματα, τα οποία ανανέωναν συνεχώς, εισπράττοντας προκαταβολές, τους πελάτες τους, υποσχόμενοι μεγάλες εκπτώσεις και σίγουρα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με άλλη καταγγελία, δύο γυναίκες μέλη της σπείρας, 29 και 58 ετών, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ηλικιωμένη μητέρα πελάτη τους έπασχε από άνοια και, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012, την οδηγούσαν σε υποκατάστημα τράπεζας και παριστάνοντας συγγενικά της πρόσωπα, προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 55.600 ευρώ!

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.