markou_katerina_600_375_-1520156781«Δεν αντιλαμβάνομαι την αναδίπλωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απλή αναλογική, όπως αυτή του κ. Τατσόπουλου».

Με τα λόγια αυτά σχολίασε την, ως τώρα, στάση ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη να μη δίνεται το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα στις εκλογές, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνα Μάρκου, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Η κ. Μάρκου πρόσθεσε πως «η απλή αναλογική ήταν πάγια θέση της Αριστεράς. Φαίνεται ότι, κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται πιο κοντά στην εξουσία και, πλέον, βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα».

Σύμφωνα με τη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, δημιουργούνται, πλέον, οι προϋποθέσεις για ευρύτερες συναινέσεις. Στη, δε, επισήμανση ότι στο εξωτερικό οι συναινέσεις πετυχαίνονται προεκλογικά κι όχι μετά τις εκλογές, απάντησε ότι σε αυτές τις χώρες οι εκλογές διεξάγονται στο κανονικό χρονικό διάστημα κι όχι ανά δύο ή, ακόμη και, στον έναν χρόνο.