peripoliko_01_thumb

Κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών κρύβεται πίσω από τη δολοφονία 64χρονου, πριν έξι χρόνια, στο φράγμα του Αγίου Αντωνίου, στην περιοχή των Βασιλικών.

Το πτώμα του 64χρονου είχε βρεθεί τυλιγμένο σ ένα δίχτυ, στις 10 Οκτωβρίου 2007. Έξι χρόνια μετά, η αστυνομία εξιχνίασε το έγκημα και φέρει ως δολοφόνο 47χρονο, ήδη κρατούμενο στις φυλακές, για άλλα αδικήματα.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, θύμα και θύτης, μαζί με άλλους πέντε συνεργούς τους, είχαν συστήσει κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών. Από το Σεπτέμβριο ως το Μάιο του 2007, είχαν φέρει στη χώρα πάνω από 1.125 παράνομους μετανάστες.

Οι δυο άνδρες καβγάδισαν για το πώς θα μοιράζονταν τα χρήματα κι ο 47χρονος δολοφόνησε τον ηλικιωμένο συνεργό του, τον τύλιξε στο δίχτυ και τον πέταξε στο φράγμα.

Σε βάρος του 47χρονου και των υπόλοιπων διακινητών σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για διακίνηση παράνομων μεταναστών. Ο 47χρονος κατηγορείται επιπρόσθετα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο δράστης συνελήφθη στις 13 Ιανουαρίου του 2011. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής πρόσκαιρης κάθειρξης 17 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.