parkarisma_kliseis_1.jpg

Παρέμβαση εισαγγελέα, για το κυκλοφοριακό χάος που παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, με έγγραφό του προς την Τροχαία, ζητά, «στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της», να ασκεί «τον προσήκοντα τροχονομικό έλεγχο και να βεβαιώνει κατά νόμο, κάθε αξιόποινη πράξη, όχι προς επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αλλά προς εκτέλεση του τεταγμένου υπηρεσιακού καθήκοντός της», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο έγγραφό του, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, ζητά να αφαιρούνται πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας και διπλώματα, σε περιπτώσεις διπλοπαρκαρισμένων, παρκαρισμένων αυτοκινήτων σε λεωφορειολωρίδες, ακόμη και να απομακρύνονται με γερανό τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα και ζητά να μεριμνήσει η Τροχαία για να αποκτήσει γερανούς! Επισημαίνει, ακόμη, ότι η Τροχαία πρέπει να βεβαιώνει παραβάσεις που αφορούν κατάληψη του οδοστρώματος και να επεμβαίνουν ακόμη και στην περίπτωση που τα ταξί ρυπαίνουν με τα καυσαέριά τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πηγές της τροχαίας έγινε γνωστό πως υπάρχουν οργανικά 150 κενά στην υπηρεσία και, ότι, με το υπάρχον προσωπικό, μπορεί να βεβαιώνει περί τις 100 παραβάσεις ημερησίως.