ellada_boulgaria_simaies_01.jpg

Ημερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα στις διακρατικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον 1ο όροφο του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Διπλωματικό Ινστιτούτο του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία, το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «MA in Politics and Economics of Contemporary Eastern and South - Eastern Europe», του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα απονεμηθούν βραβεία στους διακριθέντες φοιτητές που έλαβαν μέρος σε σχετικό διαγωνισμό με θέμα «Ελλάδα-Βουλγαρία: Ένας αιώνας διακρατικών σχέσεων».

Επίσης, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διπλωματικού Ινστιτούτου του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας.