agora_20131103_01.JPG

«Τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης πήγαν καλά, αλλά θα μπορούσαν να πάνε και καλύτερα».

Την άποψη αυτή εξέφρασε, για τη χθεσινή, πρώτη εφαρμογή, του μέτρου των ανοικτών καταστημάτων και τις Κυριακές, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του Fm100.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, στο Ιστορικό Κέντρο «δούλεψαν καλά τα καταστήματα εστίασης, αλλά όχι τόσο τα εμπορικά καταστήματα». Θεώρησε ότι «μπλόκαραν οι δρόμοι, καθώς ήταν κλειστή η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση πεζών εκεί».

Όσον αφορά τη σημερινή κίνηση στην αγορά, είπε πως «είναι ανύπαρκτη»…

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατό να βγουν συμπεράσματα από μία μέρα λειτουργίας και θα πρέπει να δούμε το θέμα αυτό και στο μέλλον». Ζήτησε, δε, να συνεργάζονται οι φορείς «και να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του», απαντώντας στην ερώτηση αν η πεζοδρόμηση της παραλίας βοήθησε την κίνηση στην αγορά χθες. Επέμεινε πως «για την αυξημένη κίνηση ‘δούλεψαν’ πολλοί παράγοντες, όπως η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι ήταν αρχές μήνα, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος είχε, ακόμη, χρήματα στις τσέπες».