FILOPTOHOS EGAINIA ASTEGOI 261113 25.jpg

Εγκαινιάστηκε, σήμερα, το υπνωτήριο αστέγων, στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13, στη Θεσσαλονίκη.

 

Το υπνωτήριο αστέγων αποτελεί δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Θεσσαλονίκης» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιείται με συμπράττοντες φορείς την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

FILOPTOHOS EGAINIA ASTEGOI 261113 15.jpg

Η συγκεκριμένη κοινωνική δομή λειτουργεί σε χώρο 750 τ.μ., είναι δυναμικότητας 74 κλινών και μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε αστέγους. Στις εγκαταστάσεις του υπνωτηρίου περιλαμβάνονται λουτρά, στεγνοκαθαριστήριο και αίθουσες συνεδρίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Η δημιουργία του κατέστη δυνατή με την πολύτιμη συνδρομή της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης», η οποία παραχώρησε για μία δεκαετία στο δήμο Θεσσαλονίκης μέρος του πρώτου ορόφου κτηρίου ιδιοκτησίας της στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13. Όλες οι δαπάνες διαμόρφωσης και εξοπλισμού εξασφαλίστηκαν με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.