polytexneio_pame_20131117_01.jpg

Κλειστοί παραμένουν οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι τρεις πορείες που έγιναν για το Πολυτεχνείο πλησιάζουν στο τέλος τους.

 

Η κύρια πορεία, αυτή του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, των κομμάτων, των συνδικάτων και των φοιτητικών παρατάξεων, μέσω της Καυτανζόγλου βρίσκεται, αυτήν την ώρα (21.00) στο κτίριο της ΕΤ3, στην λεωφόρο Στρατού. Οι δρόμοι σε εκείνα τα οικοδομικά τετράγωνα (Καυτανζόγλου και Λ. Στρατού) είναι κλειστοί για τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία εκτρέπονται προς άλλους δρόμους. Χιλιάδες είναι αυτοί που βρίσκονται, τώρα, έξω από την ΕΡΤ, για να παρακολουθήσουν συναυλία που θα ακολουθήσει. Η διασταύρωση της Λ. Στρατού με την Καυτανζόγλου είναι κλειστή από το πλήθος του κόσμου.

Οι πορείες ξεκίνησαν μετά τις 6 το απόγευμα. Πρώτη ξεκίνησε η πορεία όσον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Εξορισθέντων Φυλακισθέντων Αγωνιστών, μέλη του οποίου μπήκαν στην κεφαλή της πορείας. Ακολούθησε  το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το ΠΑΜΕ. Μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης κατευθύνθηκαν στο Αμερικανικό Προξενείο στην Τσιμισκή.

polytexneio_ekth_20131117_01.jpg

Η δεύτερη πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Το κάλεσμα ήταν του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, της ΕΔΟΘ, κομμάτων, φοιτητικών παρατάξεων και συνδικάτων. Η πορεία διέσχισε την οδό Εγνατία και μέσω κεντρικών δρόμων, ανέβηκε προς την πλατεία Συντριβανίου κι από εκεί κατευθύνεται στην ΕΤ3.

polytexneio_antiexousiastes_20131117_01.jpg

Στην τρίτη πορεία, περίπου 500 άτομα ξεκίνησαν από την Καμάρα και, μέσω της Τσιμισκή, κατέληξαν και πάλι στην Ιασωνίδου. Ήταν η πορεία των μελών της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.

Πριν λίγο, δόθηκαν στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία, η Αγγελάκη, η Εθνικής Αμύνης και η 3ης Σεπτεμβρίου.