matis_ipopsifiotita_20131106_01.jpg

Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε απόψε και επισήμως ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Μάτης, ως τώρα επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”. Η παράταξη στην οποία θα τεθεί επικεφαλής, θα ονομάζεται «Πόλη για μας».

 

Ο κ. Μάτης κατέρχεται ως ανεξάρτητος, καθώς στις προηγούμενες εκλογές υποστηρίχθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους. «Έχουμε δυο δυνατότητες: Η μία είναι να παραδοθούμε, η άλλη είναι να παρέμβουμε», είπε.

Από τα λεγόμενά του προέκυψε ότι ούτε επιθυμεί ούτε θα έχει την στήριξη κάποιου πολιτικού κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Τόνισε τη σημασία που έχει για τους πολίτες να έχουν πλήρη εικόνα των θέσεων και των προτάσεων των υποψηφίων πριν από τις εκλογές.

«Το ζήτημα είναι να κάνεις καλύτερη πολιτική για τους δημότες με λιγότερα λεφτά» τόνισε. Υπογράμμισε ότι, «πρέπει να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του δήμου και η διοίκηση πρέπει πρώτη να δώσει το παράδειγμα».

Ο κ. Μάτης άσκησε κριτική κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και για το ζήτημα της αποκομιδής, λέγοντας πως «επί διοίκησης Μπουτάρη η αποκομιδή μας κοστίζει 60% παραπάνω».

Επισήμανε την ανάγκη οι άνθρωποι που θα διαχειριστούν το δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι απολύτως καθαροί και να φροντίζουν να μην υπάρχει τίποτε κρυφό.

Παρόντες στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ήταν πάντως και στελέχη των Οικολόγων Πράσινων, όπως ο κ. Ιωάννης Παπαπανάγου, αλλά και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Γκιουλέκα και Μπουτάρη, όπως οι Χάρης Αηδονόπουλος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Χρήστος Δόκαλης, Δημήτρης Τσαμουρτζής, Ανέστης Τελίδης, Στάθης Αβραμίδης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, Πέτρος Λεκάκης, Νίκος Παγώνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, Δημήτρης Τσάμης, ο Θέμης Καρτσιώτης, ο Κυριάκος Λουφάκης, ο Κώστας Φιλίππου, ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Βάιος και ο Μανώλης Σίλλης ως εκπρόσωπος του ΕΕΘ.

Ευχές για καλή επιτυχία έλαβε ο κ. Μάτης από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη, από τον Στέλιο Παπαθεμελή, από το δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, από τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλη Θωμόπουλο κι από τον αντιδήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.