nea_dimokratia_syggrou_01.jpg

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης των νέων οργάνων στη ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεων για αλλαγές στη δομή των περιφερειακών οργανώσεων, θα πραγματοποιηθούν ως εξής: Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, θα εκλεγούν οι πρόεδροι των δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και των μελών των δημοτικών Τοπικών Επιτροπών. Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, θα εκλεγούν οι υπεύθυνοι των θεματικών Τομέων Δράσης των ΝΟΔΕ και την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδικασία στη δημοτική τοπική οργάνωση του Α' διαμερίσματος, στην περιοχή του κέντρου Θεσσαλονίκης, τη μοναδική από όλες τις δημοτικές τοπικές οργανώσεις όπου κατεβαίνουν δύο υποψήφιοι. Το γεγονός αποκτά άλλη διάσταση αφενός διότι το κέντρο της πόλης αποτελεί παραδοσιακά τη  φυσική δεξαμενή ψηφοφόρων της ΝΔ, αφετέρου επειδή το κατεστημένο των παλαιοκομματικών στελεχών συγκρούεται με έναν νέο πόλο που συγκροτούν νέα σε ηλικία κομματικά στελέχη προερχόμενα κυρίως από το επαγγελματικό κι επιστημονικό πεδίο.

Την προεδρία διεκδικούν ο συνταξιούχος Γιώργος Γκαζέπης με σκληρό πυρήνα τους επίσης συνταξιούχους Κώστα Καραδήμο και Στέφανο Γωγάκο από τη μια και ο οικονομολόγος - υποδιοικητής του νοσοκομείου λοιμοδών Μιχάλης Μελετιάδης από την άλλη που πλαισιώνεται από γνωστά ονόματα όπως η αντιπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, Μαρία Χαζτηδημητρίου κλπ...

Οι εκλογές θεωρούνται σημαντικές διότι για πρώτη φορά συγχωνεύονται οι τοπικές οργανώσεις σε μια δημοτική τοπική οργάνωση ανά δημοτικό διαμέρισμα, που σημαίνει μια δεξαμενή περίπου 8 χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος. Το νούμερο αυτό καθιστά τον πρόεδρο που θα αναδειχθεί ισχυρό πολιτικό στέλεχος και κομματικό παράγοντα, καθώς πλέον επηρεάζει ένα σημαντικό αριθμό εκλογέων.