Μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες από την πτώση των βράχων άνοιξαν  τα Τέμπη για τις ημέρες του Πάσχα.  Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Κλειστή είναι, από τις 7 το πρωί σήμερα, η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθήνας, στο ύψος των Τεμπών, λόγω εκτέλεσης των εργασιών τακτικής εξαμηνιαίας συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στο τμήμα αυτό της ΠΑΘΕ.

Ο δρόμος θα είναι κλειστός και αύριο, το ίδιο χρονικό διάστημα, από τη διασταύρωση Στομίου ως τον κόμβο της Γυρτώνης.

Τα φορτηγά τα οποία κινούνται προς Αθήνα θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδρομή από τον κόμβο του Κλειδίου Ημαθίας προς τη Βέροια – Κοζάνη κι από εκεί, μέσω Ελασσόνας και Τυρνάβου προς τον κόμβο της Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται εκ νέου στην ΠΑΘΕ. Επίσης, μπορούν να ακολουθούν την εναλλακτική διαδρομή της Εγνατίας Οδού, από τα Γρεβενά προς την Καλαμπάκα και τη Λάρισα και, από τον κόμβο Νίκαιας, να επανέρχονται στην ΠΑΘΕ.

Τα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, τα οποία κινούνται προς την Αθήνα, οδηγούνται από ειδική σήμανση, από τον κόμβο Κορινού Πιερίας προς τον Άγιο Δημήτριο και, μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας επανέρχονται στην ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία κινούνται προς τη Θεσσαλονίκη, από τον κόμβο του Πλατύκαμπου κατευθύνονται προς την Αγιά και από εκεί, από τη Λάρισα, προς το Στόμιο, από όπου επανέρχονται στην ΠΑΘΕ. Για τα λεωφορεία και τα Ι.Χ., προτείνεται η διαδρομή από΄τον κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας Τρικάλων και από εί προς τα Γρεβενά, όπου θα επανέρχονται στην Ενατία Οδό και θα ακολουθούν τη διαδρομή προς την ΠΑΘΕ μέσω του κόμβου Κλειδίου Ημαθίας. Μπορούν, επίσης, να ακολουθούν τη διαδρομή προς τη Γυρτώνη και από εκεί, μέσω Κοζάνης, να εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και να επανέρχονται στην ΠΑΘΕ.