plhmmyres_athina_20130222_03.jpg

Η Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα σε περίπτωση που δεν εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αυτό διαμηνύουν οι αρμόδιοι φορείς. Μάλιστα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, παραδέχτηκε ότι, για να θωρακιστεί η περιφερειακή ενότητα, από πλημμυρικά φαινόμενα, απαιτούνται 100 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν. Σε ό,τι αφορά τα εκχιονιστικά μηχανήματα και την επάρκεια σε αλάτι πρόσθεσε ότι θα επιστρατευθούν 10 μηχανήματα της περιφέρειας, ενώ αν σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις θα επιστρατευθούν και εργολάβοι, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί μίσθωσης εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κοκολάκης επισήμανε ότι τις ερχόμενες ημέρες δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες ή σφοδρές χιονοπτώσεις, παρά το ότι θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.