xirotiri_01.jpg

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, κατά τη συζήτηση του σχεδίου του Προϋπολογισμού της Βουλής επέμεινε ότι πρέπει και για το 2014 να γίνει επιπλέον μείωση στη βουλευτική και τις λοιπές αποζημιώσεις και προνόμια των βουλευτών.

 

Όπως είπε, μερικές από τις διευκολύνσεις, όπως η αποζημίωση για τη συμμετοχή στις επιτροπές, πρέπει να καταργηθούν.

Είναι ανάγκη, όπως τόνισε, να καταδειχθεί και στην πράξη ότι οι βουλευτές ζουν τη σκληρή πραγματικότητα του Έλληνα πολίτη και αγωνίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης.

«Οι μειώσεις που έγιναν μέχρι σήμερα είναι μεν σημαντικές της τάξεως του 35%, απέχουν όμως πολύ από το 45% και πλέον που έχουν υποστεί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αλλά και της μεγάλης απόγνωσης των μικρομεσαίων και των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα», είχε πει.

Λίγες μέρες μετά, ήρθαν οι δηλώσεις του βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνη Τζαμτζή, ο οποίος υποστήριξε ότι κάποιοι βουλευτές «ξεραίνουν το σκ@τό τους», για να προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις και να ξαναφέρει στην επικαιρότητα πιο ψύχραιμες φωνές, όπως αυτή της κ. Ξηροτύρη, που έγκαιρα είχαν προτείνει μειώσεις.