oasth_leoforeio_1.JPG

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες. Αυτό δείχνει έρευνα που παρουσιάστηκε, σήμερα, στην ημερίδα για την κινητικότητα, στη Θεσσαλονίκη. Μόνον που το θέλουν… κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

 

Οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με την έρευνα, θέλουν κι άλλες παροχές με αυτό το εισιτήριο:

Μια κάρτα για όλες τις μετακινήσεις με αστικές συγκοινωνίες, επιπλέον εκπτώσεις με τη χρήση του εισιτηρίου, να είναι φτηνότερο το ηλεκτρονικό από το χάρτινο εισιτήριο, χρήση του και για πάρκινγκ, χρήση και για είσοδο σε μουσεία, εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, χρήση και για ενοικίαση ποδηλάτου, αποπληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ανώνυμες κάρτες, χρήση και για ταξί, επώνυμες κάρτες, χρήση και για μικρές αγορές.

Αν υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη θα το χρησιμοποιούσαν λίγες φορές σε ποσοστό 11,99%, συχνά 23,38%, τις περισσότερες φορές 32,27% και πάντοτε 30,45%.

Η ύπαρξη ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα επηρέαζε θετικά και τη χρήση των αστικών συγκοινωνιών, δήλωσε το 83%.

Αν υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο από τις απαντήσεις προκύπτουν σημαντικές αλλαγές στην πρόθεση χρήσης μέσων μετακίνησης. Οι περισσότεροι θα έκαναν στροφή από το ΙΧ στο μετρό, ενώ σχεδόν ισόποσες προτιμήσεις συγκεντρώνουν το τραμ και τα αστικά λεωφορεία.

Δεν προτιμούν την τριμηνιαία κάρτα

Όπως προέκυψε από την έρευνα, 56,39% αγοράζουν εισιτήρια μιας διαδρομής για μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες, 16,07% δυο διαδρομών, 11,88% μηνιαία κάρτα, ενώ 11,28% δε χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες. Ελάχιστοι χρησιμοποιούν το ημερήσιο εισιτήριο, την τριμηνιαία ή την ετήσια κάρτα.

Καθημερινά χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες 26,35%, τρεις ως τέσσερις φορές την εβδομάδα 14,12%, μια ως δυο φορές την εβδομάδα 20,56%, μια φορά το μήνα 14,57%, τέσσερις ως πέντε φορές το χρόνο 10,58% και σπανιότερα ή και ποτέ 13,77%.

Καθημερινά πραγματοποιούν δυο μετακινήσεις (σπίτι – δουλειά και αντίστροφα) 32,14%, τέσσερις 48,60%, έξι ως δέκα 16,67% και περισσότερες από δέκα ελάχιστοι.

Μόλις ένας στους δέκα περπατά

Για τις μετακινήσεις τους για εργασία και εκπαίδευση χρησιμοποιούν αστικό λεωφορείο σε ποσοστό 34,13%, ΙΧ (ως οδηγοί) 41,52%, ΙΧ (ως επιβάτες) 5,09%, ελάχιστοι ποδήλατο, 4,59% μηχανάκι, ταξί λιγότεροι κι από το ποδήλατο, ενώ 10,58% προτιμούν το περπάτημα.

Για τις μετακινήσεις τους για ψώνια ή στην αγορά χρησιμοποιούν αστικό λεωφορείο σε ποσοστό 40,82%, ΙΧ (ως οδηγοί) 27,45%, μηχανάκι 3,89% μηχανάκι, συνδυασμό μέσων 4,19%, ενώ 19,46% προτιμούν το περπάτημα στην αγορά. Εντύπωση προκαλεί το μικρό ποσοστό που και σε αυτές τις μετακινήσεις δηλώνουν ότι προτιμούν το ταξί.

Για τις μετακινήσεις τους για αναψυχή χρησιμοποιούν αστικό λεωφορείο σε ποσοστό 13,57%, ΙΧ (ως οδηγοί) 43,61%, ΙΧ (ως επιβάτες) 17,56%, ελάχιστοι ποδήλατο, μηχανάκι και ταξί, ενώ 11,78% προτιμούν το περπάτημα και 6,49% συνδυασμό μέσων ή άλλο μέσο.

Θέλουν καθαρά λεωφορεία και συχνή συγκοινωνία

Οι παράγοντες που τους επηρεάζουν περισσότερο στη χρήση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ είναι κατά σειρά σπουδαιότητας: η συχνότητα των δρομολογίων, η αξιοπιστία χρόνου μετακίνησης, ο χρόνος ταξιδιού, η άνεση, η καθαριότητα του οχήματος, ο αριθμός των μετεπιβιβάσεων, η οδική ασφάλεια και το κόστος.

Για να χρησιμοποιούν περισσότερο τις αστικές συγκοινωνίες θέλουν αλλαγές (με σειρά προτεραιότητας) στους εξής παράγοντες: συμφόρηση, άνεση στο εσωτερικό του λεωφορείου, καθαριότητα, συχνότητα δρομολογίων, καλύτερη χάραξη διαδρομών, χαμηλότερο κόμιστρο και καλύτερη πληροφόρηση του επιβατικού κοινού.