metro_02.jpg

Τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ για το μετρό της Θεσσαλονίκης, επισήμανε, χθες, ο συντονιστής της Επιτροπής για την Υποστήριξη της Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Μαγκριώτης.

 

Ο κ. Μαγκριώτης, μαζί με τον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας Χρόνη Μακρίδη, το δήμαρχο Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης – Συκεών Κωνσταντίνο Ζωγογιάννη είχαν συνάντηση με τον διευθυντή του Μετρό της Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «κάθε νέα ολιγωρία θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην κατασκευή και λειτουργία του μετρό» κι υπογράμμισε ότι «πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα των επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την κατασκευή των σταθμών».

Επίσης, έγινε η εκτίμηση ότι, αν το αργότερο ως το Μάρτιο του 2013 δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή της επέκτασης προς την Καλαμαριά, λόγω της αναμόρφωσης του ΕΣΠΑ και των περιορισμένων πόρων του Σ.Ε.Σ. (5ο ΚΠΣ), θα κινδυνέψει η χρηματοδότηση για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του.

Όσον αφορά την πρώτη γραμμή προς τα δυτικά(τη γραμμή από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την Ευκαρπία), το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «κινδυνεύει να μην εξασφαλίσει χρηματοδότηση και από την 5η προγραμματική περίοδο (Σ.Ε.Σ.) λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των μελετών και των περιορισμένων πόρων του Σ.Ε.Σ.», ενώ για τη δεύτερη γραμμή προς δυτικά(από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό προς Αμπελόκηπους-Μενεμένη-Εύοσμο- Κορδελιό), ότι «πρέπει να αποκτήσει γρήγορα μελετητική ωριμότητα για να έχει δυνατότητα χρηματοδότησης στο ορατό μέλλον».