water_03.jpg

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τη δημόσια διαχείριση του νερού, σήμερα,

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Θα συντονίζει ο δήμαρχος Θέρμης, αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Παπαδόπουλος και θα μιλήσουν οι Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Πρόεδρος ΠΕΔ ΚΜ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ, μέλος Γραμματείας SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ, Μανώλης Μορφιαδάκης, Πρόεδρος VATEN SYD, πρώην Αντιδήμαρχος Μάλμε Σουηδίας και Jorgen Johansson, Διευθυντής VATEN SYD.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι θέσεις της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας σχετικά με την Δημόσια διαχείριση του νερού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι πρωτοβουλίες του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων SOSTE TO NERO.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η εμπειρία δημιουργίας και λειτουργίας ενός επιτυχημένου μοντέλου διαδημοτικής διαχείρισης υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης (VATEN SYD), που εφαρμόζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μάλμε τα τελευταία χρόνια μετά την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας ύδρευσης.