geranis_01.jpg

Τη βεβαιότητά του ότι η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, εξέφρασε, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων  του περιπτέρου του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, στην έκθεση POLIS, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Γεράνης.

 

Ο κ. Γεράνης διαβεβαίωσε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί παρά τις δυσκολίες και τις οικονομικές αντιξοότητες. «Τα τελευταία 15 έτη στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Όχι απλά έκλεισαν οι χωματερές, που δυστυχώς σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένουν ανοικτές, αλλά φτιάξαμε έναν από τους καλύτερους ΧΥΤΑ της Ευρώπης, ολοκληρώνουμε το δίκτυο μεταφόρτωσης και αναπτύξαμε προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε ολόκληρη την πόλη, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα που μας κατατάσσουν στην πρωτοπορία της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Τσαμασλής, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τζιόλας, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγν. Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης, ο δήμαρχος Εδέσσης κ. Γιάννου, ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Χατζησυμεωνίδης και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρατάσιος.