dikastiko_megaro_thessalonikis_02Ποινή κάθειρξης 16 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγελόπουλο.

 

Ο Αγγελόπουλος, που εκτίει, ήδη, ποινή πολυετούς κάθειρξης επειδή, το καλοκαίρι του 2004 βρέθηκαν, σε πλοίο συμφερόντων του, 5,4 τόννοι κοκαϊνης, καταδικάστηκε, τώρα, για νομιμοποίηση 36 εκατ. ευρώ μέσω τζόγου. Κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χωρίς να παραστεί στο δικαστήριο, αφού εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση ήταν ο γαμπρός του και μία ιδιοκτήτρια πρακτορείου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και η δεύτερη σε κάθειρξη έξι ετών. Το δικαστήριο έδωσε στους δύο τελευταίους το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το εφετείο υπό την προϋπόθεση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τις έρευνες των διωκτικών αρχών να βρεθούν τα χρήματα από τη διακίνηση ναρκωτικών που έκανε ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος το διάστημα εκείνο βρισκόταν ήδη στις φυλακές. Στην κατοχή του βρέθηκαν, θαμμένα στο έδαφος, μισό εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα είχαν αρχίσει να μουχλιάζουν!

Ο γαμπρός του Αλ. Αγγελόπουλου, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, έπαιξε σε διάστημα πέντε μηνών, από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο του 2006, από πρακτορείο του Λιτοχώρου και για λογαριασμό του επιχειρηματία, ποσό ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να νομιμοποιήσει τα χρήματα που ήταν προϊόν εγκληματικής δράσης. O ίδιος ομολόγησε ότι στοιχημάτιζε σε αγώνες ποδοσφαίρου, φτάνοντας να κερδίζει πάνω από 15 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως, όπως είπε, έχασε στη συνέχεια.

«Είμαστε άρρωστοι με το στοίχημα», είπε, ενώ προκειμένου να δικαιολογήσει την περίεργη ποιότητα των χαρτονομισμάτων, απολογήθηκε ότι έβαζε τα κερδισμένα χρήματα στο μπάνιο, ακόμη και στο ψυγείο.