agapitos_01.jpg

Πτώχευση κήρυξε η εταιρεία "Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ". Είχε προσφύγει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, για να μπει στο άρθρο 99, αλλά η αίτηση απορρίφθηκε.

Έτσι, έκλεισε μια αλυσίδα από τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία της πόλης και η Θεσσαλονίκη θα απομείνει με το κατάστημα της Π. Π. Γερμανού, το οποίο δεν ανήκει στη γνωστή οικογένεια επιχειρηματιών του κλάδου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το δικαστήριο απέρριψε ως προς το ένα σκέλος του (αυτό της ανασυγκρότησης) το αίτημα της εταιρείας περί υπαγωγής στο άρθρο 107 του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007).

Ο δικηγόρος της εταιρείας, Γαβριήλ Κερμανίδης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της επιχείρησης και να επιβεβαιωθεί ο λόγος της απόρριψης της προσφυγής.

Αρνητικά φαίνεται να μέτρησε για το δικαστήριο το ότι υπάρχει στάση πληρωμών από τις 24 Σεπτεμβρίου 2012. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, οι μέτοχοι καλούνται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (οι συνολικές οφειλές της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ).