dromos_OREOKASTROY_537_355.jpg

Την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση των υπερβάσεων στην κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αποδόθηκαν αθώοι ο μέχρι σήμερα τελών εν αργία αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής και ο περιφερειακός σύμβουλος, Διονύσης Ψωμιάδης, καθώς και οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην νομάρχης, Κώστας Παπαδόπουλος.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα αδικήματα για τις υπερβάσεις στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου είναι πλημμελήματα και έχουν παραγραφεί, όπως είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μωυσίδης. Το δικαστήριο δέχτηκε πως η χρηματοδότηση του έργου είναι κατά 75% ευρωπαϊκή και ως εκ τούτου η κρατική επιδότηση ήταν μικρή, κάτω των 130.000, κάτι που σημαίνει πως το ποσό με το οποίο ζημιώθηκε το δημόσιο είναι κάτω από το όριο που προβλέπει ο νόμος για κακούργημα.

Ο τελών εν αργία αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, δήλωσε αμέσως μετά πως τη Δευτέρα θα ζητήσει απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου και, από την Τρίτη, θα επιστρέψει, αυτοδικαίως, στη θέση του.