scrabble_01_thumb[4]Η «καρδιά» του SCRABBLE, του πιο δημοφιλούς παιχνιδιού γνώσης σε όλο τον κόσμο θα χτυπήσει για δύο ημέρες, σήμερα Σάββατο 19 και αύριο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου.

 

Εκεί η Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και τα Τμήματα Βιβλιοθήκης Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και Παιδείας - Διά Βίου Μάθησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, διοργανώνουν Διαγωνισμό -Πρωτάθλημα SCRABBLE σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, “στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση με κάθε τρόπο της ελληνικής γλώσσας, που καθημερινά και αδιάλειπτα καλείται να αμυνθεί στους ξενισμούς και τα "greeklish", προσφιλή τρόπο γραφής όχι μόνο των μαθητών αλλά και των ενηλίκων”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο χώρο της πλατείας θα πραγματοποιηθούν παρουσίαση του παιχνιδιού και αγώνες επίδειξης από πρωταθλητές Σκραμπλ, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Σκραμπλ (Π.Ε.Σ.).

Το διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου, όπου μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και ενήλικες.

Αιτήσεις συμμετοχής (για όσους δεν υπέβαλαν, ήδη, στο δήμο) θα διατίθενται  από το café Calma (Π. Μελά 14-16, τηλ. 2311 242124).