giatroi_01.jpg

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΒΔΕΛΑ

Health voucher η αλλιώς «εισιτήριο υγείας». Ακόμα καλύτερα υπόσχεση για ιατρική κάλυψη 230.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Όνειρο για δωρεάν εξετάσεις σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα.

 

Τι χλιδή για κάθε άνεργο που δεν έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να μπορεί να πάει σε ένα γιατρό για να εξεταστεί να απαλύνει τον πόνο του.

Ελπίδα, προσδοκία για μια καλύτερη τύχη. Αίσθηση ασφάλειας. Το κράτος νοιάζεται για μένα σκέφτηκαν οι άνεργοι καθώς θα διαθέσει 46 εκατ.ευρώ από το ΕΣΠΑ για το 2013-2014 .Για τέσσερις μήνες ο κάθε άνεργος θα έχει ιατρική κάλυψη ενώ για τις εγκύους θα έφτανε τους εννέα μήνες.

Οι υπουργοί Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης δήλωναν το Σεπτέμβριο ότι «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας που έχει ανάγκη υπηρεσιών υγείας χωρίς κάλυψη». 

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα «θαύματα» κρατούν λίγες μέρες ή και ώρες. 

Πολίτες που προμηθεύτηκαν το πολυπόθητο “Health voucher” απογοητεύτηκαν όταν γιατροί που υποτίθεται μετείχαν στο πρόγραμμα δήλωσαν άγνοια και δεν εξέτασαν τους ασθενείς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση άνεργης που έχοντας στα χέρια της το «εισιτήριο υγείας» βρήκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας www.healthvoucher.gr τους γιατρούς που ήθελε να την εξετάσουν. Όταν επικοινώνησε μαζί τους η απογοήτευση ήταν τεράστια καθώς όλοι αρχικά δήλωσαν άγνοια για το πρόγραμμα.

Ο ένας αρνήθηκε να την εξετάσει καθώς δήλωσε ότι δεν μετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας ενώ το όνομα του ήταν αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα healthvoucher.

Η δεύτερη γιατρός δήλωσε άγνοια για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο τους 2013 .

Ο τρίτος ενώ αρχικά είπε ότι έχει ραντεβού στην συνέχεια όταν κατάλαβε για ποιο πρόγραμμα πρόκειται είπε στην άνεργη «καλέστε σε μια εβδομάδα για να σας κλείσω ραντεβού τον Νοέμβριο εφόσον υπάρχει κενή θέση, να δω και το πρόγραμμα μου».

Σε επικοινωνία της με τον ΕΟΠΠΥ την ενημέρωσαν πως οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν σύμβαση μαζί τους και πως το υπουργείο υγείας είναι υπεύθυνο για την καταβολή των χρημάτων από τις επισκέψεις των ανέργων. Aπευθύνθηκε και στο Υπουργείο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του προγράμματος. Φυσικά ακόμη περιμένει την απάντηση.

Το πρόγραμμα που θα έδινε «ανάσα» σε 230.000 ανασφάλιστους τους «έκοψε την ανάσα». Φανταστείτε την απογοήτευση όλων αυτών των ανθρώπων που ζουν χωρίς ασφάλιση και βλέπουν τις υποσχέσεις για μια ιατρική φροντίδα να γκρεμίζονται. Όλοι «νίπτουν τας χείρας τους» ,δηλώνουν άγνοια και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι αρμόδιοι ξέχασαν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους ταλαιπωρημένους που είδαν την ζωή τους να γκρεμίζεται, να χάνουν την δουλειά τους και να ζουν στην ανέχεια εξαιτίας της κρίσης που πλήττει την χώρα μας .Κύριοι υπουργοί και κύριοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι δεν απευθύνεστε σε αριθμούς αλλά σε ανθρώπινες ψυχές. Το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να τους σέβεστε και να μην τους παραμυθιάζετε με ψεύτικες υποσχέσεις. Ποιος θα απολογηθεί για την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων.

Αλήθεια τα 46 εκατ ευρώ από το ΕΣΠΑ πού θα πάνε τελικά…