fouxtel_03.jpg

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από σήμερα, ως τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, ο εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, και υφυπουργός Εργασίας της, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Θα προετοιμάσει την 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα από 22 έως 23 Οκτωβρίου 2013 στη Νυρεμβέργη.

Σήμερα Σάββατο, ο κ. Φούχτελ θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις στην Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ενώ θα παραδώσει τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ).

Τη Δευτέρα, ο κ. Φούχτελ θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος είναι ο συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από την Ελληνική πλευρά.

Περαιτέρω, προβλέπονται συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτριο Βαρτζόπουλο, καθώς και με τους εκπροσώπους των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Αθήνα. Επίσης, προβλέπεται να υπάρξει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη.