dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_01_thumb

Βαριές καμπάνες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε δύο Αλβανούς που πυροβόλησαν, στο κεφάλι και τραυμάτισαν σοβαρά, κατά τη διάρκεια ληστείας, υπάλληλο ψαροταβέρνας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης 59 και 45 χρόνων αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι θα εκτίσουν τουλάχιστον τα 25 έτη από αυτά.

Οι δυο καταδικασθέντες συνελήφθησαν στα τέλη του περασμένου χρόνου, για άλλη υπόθεση. Από τη βαλλιστική εξέταση του πιστολιού που κατείχαν, όμως, διαπιστώθηκε πως αυτό ήταν το όπλο που είχε πυροβολήσει και τραυματίσει βαρύτατα την άτυχη κοπέλα, κατά τη διάρκεια της ληστείας που διαπράχθηκε το Δεκέμβριο του 2008. Τότε, οι δυο δράστες είχαν απειλήσει τους υπαλλήλους της ψαροταβέρνας, είχαν ξυλοφορτώσει τον ιδιοκτήτη, είχαν αρπάξει 3.500 ευρώ και, όταν δεν βρήκαν άλλα χρήματα να πάρουν, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε και τραυμάτισε τη μία από τις έξι υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι κατηγορούμενοι, 39 και 34 ετών, σεσημασμένοι για άλλα αδικήματα, αρνήθηκαν τις πράξεις τους αλλά κρίθηκαν ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο.