agios_dimitrios_metra_26_okt_2012_01.jpg

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τουλάχιστον 3.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, όπως αυτά που είχαν σημειωθεί στην παρέλαση του 2011 και οδήγησαν στην ματαίωσή της, λαμβάνονται αυτές τις ημέρες, στη Θεσσαλονίκη.

 

Αυτήν την ώρα, γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο όταν, σε λίγο, θα φθάσει εκεί, για την Δοξολογία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 

Όσον αφορά την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της Δευτέρας, για την επέτειο του «Όχι», σύμφωνα με πληροφορίες, τα αστυνομικά μέτρα θα είναι παρόμοια με πέρσι, ενώ φέτος θα επιτρέπεται η «είσοδος» μόνο με προσκλήσεις και διαπιστεύσεις, καθώς από την ανατολική και δυτική πλευρά της εξέδρας θα απαγορευτεί σε μεγάλο μήκος η παρουσία θεατών.

Κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και στην αποκλεισμένη περιοχή θα τοποθετηθούν κάγκελα και θα είναι παραταγμένοι αστυνομικοί.

Για σήμερα, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη ισχύουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 05.00΄ έως τι; 13.30΄,απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στις οδούς:

• Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου.

• Κασσάνδρου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης.

• Μακεδονικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου.

• Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.

• Αριστοτέλους, στο τμήμα της από Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.

Από ώρα 10.30΄ μέχρι ώρα 13.30΄, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.