ragbi_aristotelous_20131023_01.jpg

Να γνωρίσουμε το ράγκμπι μας καλούν η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ και ο δήμος Θεσσαλονίκης αύριο, από τις 6.30 το απόγευμα, ως τις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η πλατεία θα μετατραπεί σε γήπεδο ράγκμπι καθώς, από χθες, άρχισε η τοποθέτηση του χλοοτάπητα, από συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης και εθελοντές της Ομοσπονδίας.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η επίσημη αναγνώριση του Ράγκμπυ ως  Ολυμπιακό  Άθλημα και τη παρουσία αυτού, στους Ολυμπιακούς  Αγώνες του 2016 στo Rio de Janeiro της Βραζιλίας. Σκοπός της, τα παιδιά να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του Ράγκμπυ συμμετέχοντας ενεργά στις επιδείξεις του αθλήματος.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Εθνικές Ομάδες Ανδρών & Γυναικών  Ελλάδας Ράγκμπυ, Σύλλογοι Ράγκμπυ από ολόκληρη την Ελλάδα και  θα πραγματοποιηθεί Τουρνουά Αγώνων Ράγκμπυ 7s  σε μια προσπάθεια να γίνει ευρέως γνωστό το άθλημα και να κοινοποιηθεί η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπυ.  Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν απονομές μεταλλίων από θεσμικά όργανα της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε πως η Θεσσαλονίκη «‘‘φορά’’ αθλητική στολή στην κεντρική της πλατεία, δίνοντας έστω για λίγο μια άλλη διάσταση στον αστικό δημόσιο χώρο». Κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν από κοντά αυτό το δυναμικό άθλημα.

rugby_afissa_01.jpg