mathitiki_parelasi_20131027_01.jpg

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να «παρελάσουν» στην Τσιμισκή, αμέσως μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης.

Άνδρες των ματ εμπόδισαν τους διαδηλωτές να κάνουν πράξη την πρόθεσή τους, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν και να υπάρξουν φωνές και σπρωξίματα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατήγγειλε ότι απωθήθηκε από αστυνομικό «βίαια με την ασπίδα».

Πριν από την παρέλαση οι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, διανέμοντας έντυπο υλικό στην οδό Εθνικής Αμύνης.

mathitiki_parelasi_20131027_02.jpg

Η μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκε χωρίς φαινόμενα των περασμένων χρόνων, με μαθητές που έστρεφαν, κατά ουλαμούς, αλλού το κεφάλι, ή φορούσαν μαύρα περιβραχιονια. Κάποιοι από τους μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι στην εξέδρα, αλλά ως εκεί.

Μετά το πέρας της παρέλασης, όμως, οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην οδό Τσιμισκή για να παρακολουθήσει την παρέλαση, να προσεγγίσει την εξέδρα, έως ότου αποχωρήσουν οι επίσημοι.