ÊËÅÉÓÔÁ Ó×ÏËÅÉÁ / 94ï ÄÇÌ. Ó×ÏËÅÉÏ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με την κατάρρευση οροφής στο γυμνάσιο-λύκειο του Δρυμού στο Ωραιόκαστρο, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Φωτεινή Κρεωνίδου ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων και συγκεκριμένα αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του πολεοδομικού κανονισμού.

Η εισαγγελέας ανέθεσε την υπόθεση σε Πταισματοδίκη και του ζητά να λάβει ανωμοτί καταθέσεις (ως ύποπτων δηλαδή τέλεσης αξιόποινων πράξεων) από τον κατασκευαστή του σχολικού συγκροτήματος και τον συντηρητή του. Ζητά, επίσης, να καταθέσουν οι διευθυντές των δύο σχολείων κι όποιοι άλλοι κριθεί απαραίτητο κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, λίγα λεπτά αφού οι 480 μαθητές του σχολείου είχαν αποχωρήσει. Κάτοικοι της περιοχής επισήμαναν ότι «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», ενώ σχετική ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.