Σε εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων που απασχολούνται στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος της Κυριακής", το πόρταλ www.aggelioforos.gr και τα περιοδικά της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος, έχει καλέσει, για σήμερα, στις 11 το πρωί, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης.


Στην εκδοτική επιχείρηση του Αλ. Μπακατσέλου, οι εργαζόμενοι δέχτηκαν, κυριολεκτικά, ένα σκοτσέζικο ντους. Μετά την αποπομπή του διευθυντή Αλ. Παπαδόπουλου (για δυσδιάκριτους λόγους), η παράδοση της θέσης στον -ως τώρα- αρχισυντάκτη Εύρη Τσουμή, έφερε χαμόγελα στις τάξεις των εργαζομένων. Ο Τσουμής, που βρίσκεται στην εφημερίδα από την έκδοσή της κι έχει ξεκινήσει από ρεπόρτερ, είχε τη γενική αποδοχή των εργαζομένων -και όχι μόνον.

Μια ώρα αργότερα, όμως, τα χαμόγελα έμελλε να παγώσουν: Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μ. Βοϊτσίδης, έφθασε στο κτίριο της Δαναϊδών, συμμετείχε σε σύσκεψη διαβούλευσης με την εργοδοσία (αντικείμενό της οι μειώσεις των μισθών των εργαζομένων) κι αποχώρησε έχοντας την υποχρέωση να απαντήσει, ως σήμερα, στο δίλημμα: Ή μεσοσταθμιστικές μειώσεις της τάξης του 28,4% για έξι μήνες (συμπεριλαμβανομένου και του περασμένου Αυγούστου τον οποίο η επιχείρηση οφείλει, μαζί με τον Σεπτέμβριο), χωρίς τη δέσμευση να μη γίνουν απολύσεις στην περίπτωση κατάργησης κάποιας από τις δραστηριότητες της εταιρίας, ή επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.

Η σημερινή συνέλευση των εργαζομένων, μοιάζει μονόδρομος...