O βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά την μεταγωγή των συλληφθέντων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, (Γ.Α.Δ.Α.) επί της Λεωφ.Αλεξάνδρας, στο κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στην οδό Ευελπίδων,  Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013. Βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνονται από νωρίς το πρωί ανά το λεκανοπέδιο Αττικής, σε εφαρμογή 40 ενταλμάτων που εκδόθηκαν από τις δικαστικές Αρχές, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Τα εντάλματα σύλληψης εκτελούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι πρώτες συλλήψεις που έγιναν ήταν του γγ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, και του βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη.

Δεν υπάρχει θέμα να παίρνουν μέρος στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτό ξεκαθάρισε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος

μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

“Δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής”, είπε. “Οι τρεις βουλευτές δεν μπορούν να συμμετέχουν στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες”.

Για την υπερβολική κριτική, από μερίδα του Τύπου, στη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το περασμένο Σάββατο, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Χρυσόγονος υπογράμμισε ότι “δεν μπορούμε να το κρίνουμε, αν καλώς ή κακώς κρατήθηκαν ή αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας. Το να βγαίνουν δοκησίσοφοι και να φιλολογούν αν ‘η υπόθεση είναι δεμένη’, φοβάμαι ότι είναι ένδειξη επιπολαιότητας”.

Πάντως, για τον κ. Χρυσόγονο, “θα ήταν καλύτερο να είχε αρθεί η ασυλία των βουλευτών, κάτι που, πιστεύω, θα γινόταν από την παρούσα Βουλή” κι υποστήριξε πως “από υπερβολική αβελτηρία παρατηρήθηκε βιασύνη”.