aneth_02.jpg

Καθιστική διαμαρτυρία, έξω από τα γραφεία της εταιρίας, στο Ντεπό της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, υπάλληλοι της Αναπτυξιακής Εταιρίας των Δήμων, ΑΝΕΘ Α.Ε., οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί εννέα μήνες.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Αναπτυξιακές Εταιρίες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλίας Αραβίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, οι 22 οικογένειες των εργαζόμενων στην ΑΝΕΘ Α.Ε., ζουν, εδώ και τέσσερα χρόνια, σε καθεστώς ανασφάλειας, αλλά και οι επενδυτές, των οποίων τα επενδυτικά σχέδια εγκρίθηκαν και προωθήθηκαν από την εταιρία και αφορούν έργα LEADER και ΕΣΠΑ, δε γνωρίζουν πότε θα πάρουν τα εγκεκριμένα ποσά, αφού το δημόσιο δεν εξοφλεί τα προγράμματα.

«Παρά το ότι είμαστε απλήρωτοι, πηγαίνουμε κάθε μέρα στην εργασία μας και προωθούμε τα επενδυτικά προγράμματα, αφού έχουμε τη φιλοσοφία ότι η εταιρία είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι και οι επενδυτές, που έχουν στηρίξει πολλά στη λειτουργία της», είπε ο κ. Αραβίδης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ειλικρινή διάλογο με τη διοίκηση της εταιρίας, για να ξεπερασθούν τα προβλήματα και να «τρέξουν» τα προγράμματα υπέρ των επενδυτών.