nosokomoi_01.jpg

Έγινε κι αυτό… Με την έκδοση του ΦΕΚ για την τοποθέτηση εργαζόμενων στα νοσοκομεία που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω συγχώνευσης νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, κάποιοι από αυτούς διαπίστωσαν ότι ξεσπιτώνονται!

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που συγχωνεύτηκαν, τοποθετούνται σε νοσοκομεία της… Αθήνας!

Για το θέμα παρενέβη η Νομαρχιακή Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, η οποία, παλαιότερα, είχε για πρόεδρο νοσοκομειακό γιατρό.

“Έχουμε παρακολουθήσει σε επανειλημμένες συζητήσεις τον Υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, να δεσμεύεται και μάλιστα με στοιχηματικού χαρακτήρα εκφράσεις, για την τοποθέτηση των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τα νοσοκομεία, σε άλλα νοσοκομεία της ίδιας περιφέρειας όπου εργάζονταν.  Με έκπληξη διαπιστώσαμε με την έκδοση του ΦΕΚ τοποθέτησής τους, ότι 15 εργαζόμενοι εξ αυτών τοποθετούνται σε νοσοκομεία των Αθηνών, δηλαδή 504χλμ μακριά από τον τόπο εργασίας και τις οικογένειές τους”, επισημαίνεται, στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.

Και στην ανακοίνωση προστίθεται: “Με δεδομένο ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υπάρχουν πάρα πολλές κενές οργανικές θέσεις, ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας, που υφίστανται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, προτείνοντας την τοποθέτηση τους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Τα πολλά λόγια φεύγουν, τα έργα μένουν”.