arxaia_ellinika_01.jpg

Ο φιλόλογος Θανάσης Κουτσογιάννης και η Σοφία Νικολαϊδου, συγγραφέας, φιλόλογος, θα μιλήσουν, σήμερα, Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, στις 8.15 μ.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια

του προγράμματος «Φιλολογικά Βραδινά» του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ «Ο Φιλόλογος».

Η ομιλία θα έχει θέμα «Η δημιουργική γραφή στην τάξη: Παίζοντας δημιουργικά με τους μύθους του Αισώπου». Το θέμα αφορά τη διδασκαλία της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου.

«Χάρη στη δημιουργική γραφή παιδιά που δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με το συγκεκριμένο μάθημα διαγκωνίζονται για να παρουσιάσουν την εργασία τους στην τάξη», είπε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 η συγγραφέας – φιλόλογος Σοφία Νικολαΐδου. Εξήγησε ότι, με βάση τους μύθους του Αισώπου και άλλα αρχαία κείμενα, οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν σχετικά κείμενα».

Όσον αφορά τα αρχαία ελληνικά και τη χρησιμότητά τους, τόνισε πως «έχουν να κάνουν με τον τρόπο σκέψης. Είναι η γνώση του τι συνέβη σ’ έναν σπουδαίο πολιτισμό, που στάθηκε η βάση για όλον τον δυτικό κόσμο». Υπογράμμισε πως τα αρχαία ελληνκά «είναι απόλυτα χρήσιμα στους μαθητές όλων των κατευθύνσεων».