tsoxatzopoulos_klouba_20130304_01.jpg

Δικαστήριο που «εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο» και «αποδείχθηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις 'άνωθεν' παρεμβάσεις» χαρακτηρίζει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο

καταδικασθείς σε 20ετή κάθειρξη πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Σε ανακοίνωσή του από τη φυλακή, μιλά για «εξοντωτική καταδίκη» του ιδίου αλλά και των μελών της οικογένειάς του και τονίζει πως θα εφεσιβάλει την απόφαση για να αποδείξει την αθωότητά του.

«Ήταν η μεγαλύτερη ποινή που ήταν δυνατό να επιβληθεί», επισημαίνει για την κάθειρξη των 20 χρόνων που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Ο κ. Βαλεργάκης υπογράμμισε πως «καμία υπόθεση δεν είναι ίδια. Μπορεί κάποιες υποθέσεις να μοιάζουν, αλλά ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι, απλά, έχουν αναλογίες, η μία με την άλλη. Επίσης, παρεισφρέει πάντα το υποκειμενικό κριτήριο του κάθε δικαστή».